ĐINPING ZAVRŠIO POSETU MAĐARSKOJ RUČKOM SA ORBANOM I NJEGOVOM SUPRUGOM: Evo šta je tačno radio u Budimpešti (VIDEO)
Si Đinping i Viktor Orban, Foto: VIVIEN CHER BENKO / AFP / Profimedia

otkriveni svi detalji

ĐINPING ZAVRŠIO POSETU MAĐARSKOJ RUČKOM SA ORBANOM I NJEGOVOM SUPRUGOM: Evo šta je tačno radio u Budimpešti (VIDEO)

Kineski predsednik je doputovao u Budimpeštu posle posete Srbiji 7. i 8. maja, a u okviru evropske turneje tokom koje je boravio i u zvaničnoj poseti Francuskoj

Objavljeno:

Predsednik Kine Si Đinping završio je danas trodnevnu posetu Mađarskoj, tokom koje su dve države potpisale 18 sporazuma o saradnji i iznele nove planove i ciljeve, rekao je šef pres službe predsednika Vlade Mađarske Viktora Orbana.

Si i njegova supruga Peng Lijuan završili su posetu ručkom s Orbanom i suprugom mađarskog premijera Aniko Levaj u Budimpešti, prenosi MTI.

Tokom ručka, Orban je, prema rečima šefa njegove pres službe, naglasio da su se on i Si dogovorili da ojačaju odnose dve države još 2009, kada je Si bio zamenik predsednika, a on sam lider opozicije. Petnaest godina kasnije, potpisali su 18 sporazuma o saradnji i izneli nove planove i ciljeve, rekao je Orbanov portparol.

Si je boravio u Mađarskoj, povodom obeležavanja 75. godišnjice diplomatskih odnosa dve zemlje.

Kineski predsednik je doputovao u Budimpeštu posle posete Srbiji 7. i 8. maja, a u okviru evropske turneje tokom koje je boravio i u zvaničnoj poseti Francuskoj.

Bonus video:

02:15

POSETA SI ĐINPINGA JE DIPLOMATSKA KONTRAOFANZIVA KA NAŠIM PROTIVNICIMA! Jerković: Da li je slučajno što su se na zapadu utišali?

(Espreso/ Agencije/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.